Lokalt firma skal hjælpe andre til succes

Hadsund-virksomheden Powercon er både med, når der skal testes nye idéer for Innovationsfonden, og når lokale firmaers innovation skal vurderes.

Powercon er en ingeniørvirksomhed, der primært beskæftiger sig med vindenergi, og som hele tiden forsøger at tænke nyt. Arkivfoto

 

Hadsund Ingeniørvirksomheden Powercon A/S, som især beskæftiger sig med vindenergi, bliver ofte fremhævet som en af Mariagerfjord Kommunes mest innovative virksomheder - blandt andet af det lokale erhvervsråd.

Nu har erhvervsfolk uden for fjordkommunen dog også fået øjnene op for Hadsund-virksomheden, hvilket har resulteret i, at Paul Bach Thøgersen, der er senior engineer hos netop Powercon, er blevet inviteret til at sidde med, når toppen af dansk innovation skal teste nye idéer for Innovationsfonden. Er en fond, som i løbet af 2015 vil investere 250 millioner kroner i lovende udviklingsidéer fra mindre virksomheder, iværksættere og forskere i Danmark.

Sammen med 55 andre erfarne erhvervsfolk, ledere og forskere fra hele landet og på tværs af brancher skal Paul Bach Thøgersen dermed være med til at udpege de forretningsidéer, der har potentiale til at skabe ny dansk vækst, blandt de erhvervsdrivende og forskere, der søger om mere end 500.000 kroner fra Innovationsfonden.

Skal udpege lokal vinder

Innovationsfondens ekspertpanel er dog ikke det eneste panel, Powercon har fået en plads i på grund af sin egen innovative måde at drive forretning på.

Fordi firmaet sidste år endte som Mariagerfjord Kommunes finalist i den regionale innovationskonkurrence »Tag Fat«, er Peter Knudsen, der er en af firmaets ejere, sammen med erhvervsdirektøren og en regional innovationsekspert blevet bedt om at udpege den mest innovative, lokale virksomhed blandt konkurrencens deltagere og dermed sende den pågældende virksomhed videre til den regionale finale. Det er en opgave, Peter Knudsen med glæde har påtaget sig, da han ved, at konkurrencen kan føre positive ting med sig for de deltagende virksomheder:

»For os har konkurrencen blandt andet betydet, at vi har sat innovation endnu mere på dagsordenen, og at vi internt har fået fokus på områder, som vi uden konkurrencen højst sandsynlig ikke havde fået gjort noget ved« fastslår han og tilføjer, at deltagelsen derudover har ført til positive tilkendegivelser fra kunder.

 

Link: Randers AmtsAvis - Lokalt firma skal hjælpe andre til succes.